Ahoj, vypadá to, že nejsem schopná odnaučit děti od plín
. Starší byl to samé, ale ten měl psychické potíže s kakáním, čůrání zvládal dobře, ale protože odmítal hlásit, tak byl v plínkách skoro do čtyř, hodně mi pomohla tchýně. Tenhle je tvrdohlavej po tátovi, od září je přihlášenej do školky, takže je fakt už pomalu nejvyšší čas, aby se to odnaučil. Dělám to většinou tak, že mu ráno nedám plínu, on se jde vyčůrat, povede se mu to a od té doby mi tu piští, že chce plínu. Když mu ji nedám, tak si sedne na nočník a nezvedne se z něho, jen hlásí, že čůral a pak se zase dožaduje plínky. Zajímalo by mně, jak dlouho u vás tahle fáze trvala, že dítě chce jen sedět na nočníku, nehraje si a piští. Člověk by řekl, že takhle velký dítě už by to mohlo pochopit snadno. Kakání taky těžký neúspěch
. Já jsem ho tak nějak dávala na nočník pravidelně, vždycky na jaře, v létě, i tu mám pár témat na tohle téma, ale hodně to takhle bojkotoval a já nemám na práci jen jeho, takže jsem to vždycky utla a tu plínu mu vrátila, ale teď už to není kam odložit
. Tak mně trochu povzbuďte, prosím, že to dáme, ať mi z něho nešibne. Díky moc. J.