| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Šikana ve škole, aneb jak to vidím já

Heleno, ač sama mám dítě, které bylo šikanované, myslím si, že manžel ho tak sežezat neměl. Spíš jste o tom měli mluvit, co udělal, co to je za partu, apod. Možná ses měla zkontaktovat s rodiči toho šikanovaného dítěte a promluvit si o tom. Já jako matka šikanované, jsem to chtěla, ale rodiče šikanovatelů útoky za šikanu neměli. K výprasku bych se uchýlila, když by se to opakovalo.
Sice násilí se nemá oplácet násilím, ale .....
Jeden z těch kluků ani potom se šikanou nepřestal, takže jsem ho chytla a před ostatními jsem mu naplácala prdel /byla jsem svědkem, jak na hřišti mé desetileté dceři dal pěstí do obličeje, jen tak, prý pro legraci/. Jeho matka sice na mě řvala, že mě zmlátí apod., ale to mě nezajímalo. Obávám se, že jsem byla v takovém rozpoložení, že jestli bych měla dostat od ní já, tak bych se nedala tak snadno.
Vím, že spousta z Vás bude namítat, že se to nemá, že to je nedůstojné, nezákonné apod.
Nepřála bych nikomu dívat se na své dítě psych. totálně mimo, docházet s ní pravidelně na terapie, všechno se změnilo. Kroužky, hry, všeho se bála. Fyz. a psych. týrání od dítěte totiž není postižitelné. Vědí to všichni, učitelé, rodiče i děti.
Když všechny zákonné a možné způsoby selžou, jak se bránit? Mimochodem, od té doby si na mou dceru, ani mé mladší syny, nikdo nedovolil. Šikana skončila, ale následky si poneseme každý z nás dál.
Kdoví, proč ten dotyčný kluk to dělal. Je zvláštní, že jeho matka je učitelka a otec ing.

Chtěla jsem tím vším jen říct, že násilím se nic nemá řešit, ale v krajním případě to je účinné, ať chceme nebo ne.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.