Přidat odpověď
Není to rozežraností. Je to tím, že během dne jíš špatně nebo málo. Chuť na sladké způsobuje právě nedostatek sacharidů během dne. Jídlo by mělo vypadat tak, že začínáš ráno hodně sacharidů, míň bílkovin, končíš obráceně: večer hodně bílkoviny, málo sacharidů.
Taky jsem si neuměla bez sladkého představit život. Když jsem začčala jíst správně, vydržím bez sladkého, ani si nevzpomenu.
Mě výživová poradkyně radila takto:
ráno: celozrnné pečivo k němu nízkotučný sýr, lučinu, almette, šunku, sojový tataráček... + zeleninu
svačina: ovoce, bílý jogurt nebo zákys bez příchutě, ovesné vločky (nebo domácí koktejl, ovocný salát...)
oběd: kuřecí, krůtí, hovězí, králičí maso, vepř. panenka, ryby... + příloha (brambory v páře, kuskus, natural rýže, pohanka, celozrnné těstoviny...) + zelenina
odpoledne: knuspi chlebík, domácí pomazánka (mrkvová, tuňáková, rybí, budapešťská, tvarohová) + zelenina
večer: podobné jako oběd, jen míň sacharidů - nahrazuju maso šmakounem, tofu, syrečkama, vajíčkama...
Když mám fakt chuť na sladké (vždy, když odfláknu dopoledne sváču) - dám si kostičku 75% čokolády
Chce to jíst hodně, často, vyváženě: tzn. VŽDY sacharidy, bílkoviny, tuky
Předchozí