si vzpomínám jak moje dcera v pěti letech získala svůj první lak na nehty - při dětském dni po splnění úkolů bylo možno dojít k truhle s pokladem, se zavázanýma očima v ní zašmátrat jednou rukou a vytáhnout si jednu věc - no a dceři se podařilo ulovit stříbrný (!!) lak na nehty
(bylo to pro děti různých věkových skupin, tak asi chtěli potěšit i teenagerky). No taková radost se nedá popsat, ta se musí vidět
. Sranda je, že jsem ji s tím nalakovala všehovšudy snad 2x, ale MĚLA HO, to byl pro ni veledůležitej pocit. S oblečením nevyvádí nijak zvlášť, respektive mě to neobtěžuje, právě naopak v tom smyslu že ať si vybere na sebe co chce, koriguju maximálně pokud se netrefí do aktuálního ročního období
, nebo pokud jdeme na pole/do lesa a ona má třeba bílé manšestráky do školy. Takhle to má ca od těch 5 let, nyní jí bude sedm, oblečení si večer připravuje aby měla na ráno nachystáno, vše si ustrojí sama, nevyžaduje moji asistenci - tj. bezva. Já sama styl nemám takřka žádný, takže ten její nehodlám nějak deformovat (stačí, že to dělala mamka mě). Ovšem co mě irituje jsou ty věci jak tady taky mnohé píšou - špína za nehty, neučesané vlasy, ospalky, nudle u nosu, hlavně že je navoněná a omašličkovaná..... plus to, že vysvlečené oblečení pohodí kde se jí zamane, zmuchlané, často špinavé vracela mezi čisté. To už ale odbourávám (čisté zabavím a špinavé jí nechám, aby pochopila "koloběh" oblečení).