my si ji pěestujeme a tudíž ji na podzim - a dokud vydrží uskladněná - jíme hodně často - buď ji pečeme v troubě spolu s ostatní zeleninou (brambory na měsíčky, mrkev, cibule, řepa) - to jen pokapeme olejem a případně posypeme nějakým kořením (třeba tymiánem), solíme až pak dle chuti, podáváme se zakysanou smetanou s prolisovaným česnekem (což teda nevím, jestli se v dé dietě může)
...nebo pak ji pečeme samotnou - buď zase na dílky do pekáčku, olej a péct do měkka
...nebo na tenké kroužky - jakoby chipsy - to je úplně super, po upečení posolit, zakápnout pěkně balasmikovým octem, popepřit
...nebo je výborná verze na kolečka, udělat si dvojvrstvý alobal, aby se neprotrhnul, do něj tu řepu, nakapat olej, přímo tam nalít balzamikový ocet a vložit nejlépe čerstvé bylinky, uzavřít a péct - vlastně dusit - takhle v tom alobalu
snad to dává smysl, my moc nevaříme podle receptů, takže to píšu tak od oka, jen teda nevím, jestli to dlouhé pečení nějak souvisí s tou dietou, my ji nikdy takhle dlouho nepečeme, záleží podle toho, jak máš horkou troubu a jak tence pokrájenou tu řepu
ta upečená samotná je pak dobrá třeba s listovým špenátem a kozím sýrem nebo fetou, piniovými oříšky nebo opraženými vlašáky...