| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Ústav pro péči o matku a dítě

zdravim vsechny maminky a prichazim se svou troskou do mlyna: mam to za sebou a bude to kratky, protoze u toho nemuzu sedet ;) velkou cast prvni doby porodni jsem zvladla doma s manzelem, pri vysetreni v porodnici na prijmu mi doktorka rekla, ze jsem otevrena na 4cm. btw nechapu, proc se na vsecko ptaj stokrat - nejdriv u vyplnovani karty, pak doktor v poradne a nakonec na prijmu na porodni sal - a k cemu jim je, cim se zivi manzel?? zodpovidat tunu otazek fakt nebylo mezi tema kontrakcema na monitoru prijemny. pak klystyr a hodina na zachode a ve sprse, presun na porodni sal, kam si me a manzela odvedla porodni asistentka. opet 4cm, pustila mi plodovou vodu, ptala jsem se na epidural, ale ona me poslala do sprchy, kde se mnou manzel prodychaval. za nejakou dobu (fakt nemam moc odhad) se asistentka ptala, jestli neco nepotrebuju a ze kdyz za chvili bude nalez na epidural, tak ho dame. pak jsem teda vysplhala na porodnicke kreslo a nalez byl najednou 7, a to pry uz je pozde. mela jsem pocit, ze zadnou dalsi kontrakci uz nepreziju, ale nakonec jsme se rozhodli, ze to epiduralem nebudeme protahovat a ze to zkusim vydrzet. asistentka mi nabizela spasmolytika, ale ta jsem odmitla. zhruba za hodinu a pul, kdy uz jsem videla rozmazane, bylo miminko na svete. dostala jsem ho na bricho jeste cele umatlane, pak ho odnesli a manzel fotil. strihnout snuru mu bohuzel nenabidli, tak aspon podepsal nozicku. prinesli mimi uz zabaleny, za chvili dorazila detska sestra a poprve jsem kojila. nicmene hned ho zase odnesli, ze ma teplotu 35,5 a ze potrebuje prohrat - cemuz se vubec nedivim, protoze na tom sale byla kosa jako blazen, uplne jsem se klepala, nejenom tim vycerpanim. takze dve hodiny na sale jsme stravili sami dva s manzelem bez miminka :( a presto, ze sestra slibila mimi donest, jen co se prohreje - tak za dve hodinky - dostala jsem ho az s ostanimi matkami kolem seste rano, cili asi po peti hodinach :( nasledujici den jsem dostala nadstandard, takze pak uz to bylo prijemny, mimi porad u me. prvni vizita vas trosku sokne, kdyz se do dveri vriti "vlozkove komando" a bez zbytecnych štráchů vam sunda kalhotky a zkontroluje siti, ale to se neda nic delat - nejaky lidstejsi pristup v tak velke porodnici se asi neda moc cekat. zvlast predpokladam vrchni sestra byla hotovej general, az jsem se ji bala. jinak byly sestricky moc hodny, pomahaly s kojenim i koupanim, i kdyz dve byly podstatne ochotnejsi nez dalsi dve, ktery jsem tam zazila. vlozek, kalhotek a prsnich vlozek co hrdlo raci, jidlo strasne jako v nemocnici, ale to je vam stejne vicemene fuk. cili: podoli fajn, nadstandard super, sestricky nektery super a nektery odmereny, jakoze je otravujete (a to na odd. P2), ale treba detska doktorka pani kocourkova moc mila, i kdyz toho mela moc jako ostatne vsichni, vcetne me. PS: na doktora na telefon za 5 000 jsem se vykaslala, stejne jsem zadneho doktora u porodu nezaregistrovala, a to ani behem nastrihu, az pak dorazil jeden na siti. tak doufam, ze i bez protekce uz si brzo sednu normalne, a ne jen na jednu pulku :) hodne stesti a co nejprijemnejsi porod a pobyt v nemocnici vsem tehulkam preje laura

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.