Přidat odpověď
Našim holkám se to taky občas stávalo/stane. Řešili jsme to i u dr., docházela jsem s nimi do spec. poradny. U nás se teda jedná většinou o ukáknutí, málokdy je toho víc... Obvykle vůbec netuší, že se to stalo, někdy to zjistím až smradem... V podstatě jde o to, že odchod na záchod oddalují a oddalují, pak se do něčeho zaberou... a je to. Ve škole ani ve školce se jim to naštěstí běžně nestává, snad jednou ve školce se to kdysi stalo...
Léčba spočívala v každodenním podávání mírného projímadla + naučit dítě, že ráno se kadí, že si na to musí udělat čas...
U nás byl problém, že ráno bylo vždycky nejvíc hektický, ne vždy se povedlo ušetřit čas na vysedávání na záchodě. A i mi přišlo, že to projímadlo moc nefunguje, tak jsme přestali...
Ale u holek je to problém typu týden často, pak třeba dva měsíce nic, pak zase týden, pak zase dlouho nic... Ta starší teď měla klid už asi třičtvrtě roku, mladší zatím bohužel častěji... Mám pocit, že s věkem to souvisí, takže doufám, že bude líp. A když je období problému, tak občas připomínám, aby si došla...
Předchozí