Přidat odpověď
Goro, když jsi celiak, je škodlivost přísad v bezlepkových moukách naprosto minoritní ve srovnání s tím, jakou paseku by Ti nadělal lepek.
Mimoto v Jizerce je tuším zrovna lupina, ne? Nemám ji tu, tak teď nevím. A mám dojem, že je tam i sója a možná ještě něco. Zkrátka je to koktejl věcí, z nichž je minimálně třetina diskutabilní.
Ale úvodní dotaz se týkal vhodnosti bezlepkové diety u zdravého člověka. A tam pak už je to jiné - tam už problémy plynoucí z přísad v bezlepkových moukách nejsou vyvažovány jejich ohromným přínosem.
Pokud by člověk chtěl jíst bezlepkově jen tak z plezíru, myslím si, že by se měl opravdu zamyslet a vpodstatě vynechat používání náhražkového pečiva a mouky a najít systém vyření, který s takovými věcmi vůbec nepočítá.
Ale já prostě nemám ráda náhražkování, beru ho jen tam, kde není jiné cesty. Tady cesta je.
Předchozí