Tak mezitíkm, co jsme psala, jsi napsala další příspěvek.
tj. oves můžeš, cizrnu můžeš, to je fajn, v tom případě mnení problém s tím, co jsem psala výš.
V tom, co píšeš, máš podle mě velký nedostatek bílkovina neúměrně moc sacharidů. Neviděla jsem samozřejmě velikost porcí. Ale heslem by mělo být "prď na pečivo"
Kozí výrobky\ moc vhodné nejsou, mají strukturně podobné bílkoviny a je velmi častá následná senzibilizace na kozu. Takže občas neva, ale určitě jimi nenahrazuj mléko. Dtto sója. Nepokoušej se najít náhražky, jdi na to s nadhledem
To dáš.
není třeba vyhnout se sóje či kozímu mléku, pokud toto je přímo součástí základní receptury. Ale náhražkování je na pytel. Než nahrazovat kravské mléko v jídle sojovým, raději se rozhlédni po receptuře, která se dá udělat bezmléčně bezlepkově přímo, jednoduchým postupem, ze srozumitelných základních surovin.
Jo, a ty kaše, které jsem psala, jsem samozřejmě myslela vařit norálně z vody )jak se ostatně polenta i porridge dělá) - tuk doplnit dobrým olejem. Bílkoviny dodáš vejci/masem/luštěninami v jiném jídle, vápník alespoň zčásti ořechy a mákem.