Přidat odpověď
Michale, když to je těžký.
Já vím, že takhle naférovku to zní tvrdě a babička by měla být ráda a říkat "nééé, já nic nechci, je to vnouček".. na straně druhé, pokud je to takto nastavené, dohoda jasná, pak také předpokládám, že babička zajistí hlídání zcela dle vašich představ a vy se nebudete cítit blbě a zavázáni, protože je to fakt denně, to je taky porce. Třeba potřebuje pomoci s životními náklady.
Soudím čistě podle sebe -
Měla jsem velké problémy vnutit něco za hlídání, které se zvrhávalo na celodenní, pak přespání (ne, že bychom to potřebovali, to byl jejich plán, babičky a našich dětí)
ještě babí stihla vyžehlit, poklidit, nakoupit, navařit - zase dost trapas pro nás, když jsme věděli, jaký mám babčka příjem a ještě nešetřila, neustále kupovala něco pro děti a věděli jsme, že jsou (oba) v nejlepších rukou.
Tak jsme to kompenzovali tak, že jsme jí k ježíšku koupili třeba novou pračku, myčku.. prostě něco takového, na sebe moc toho nechce, dát peníze bylo naprosto k rodinnému rozkolu, poslat ji na dovolenou k druhému, to se prostě taky donekonečna nedalo jen si nechat hlídat děti a v té době vydělávat a vědět, že nemá takový příjem jako my.
Předchozí