| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Inu, u nás to zrovna obvyklé není. Možná ho v kojeneckém věku příliš chránili a on pak právě na sebe neuměl dávat pozor (?)

Chybějcí bonding většinou fatální není, ale je (myslím, zdroj neuvedu) prokázáno, že ženy po přirozeném porodu a s nepřerušeným kontaktem jsou ke svým kojencům pozornější, lépe reagují na jejich potřeby, často je "nedají z ruky". Já jsem se ke svým dvěma dětem (druhé s bondingem, první bez) skutečně chovala různě, prvorozený strávil v mé náruči mnohem méně času, zatímco druhorozená mi dva dny po narození vysvětlila, že chce na nočník (vzpomněla jsem si, že on se o to taky snažil, ale marně). Nemluvím o celoživotních následcích (i když myslím, že u některých matek i k tomu dochází), protože dokument mapoval jeden rok života těch dětí, a v prvních měsících se to projevuje určitě.

Vzhledem k sevření Mongolska Ruskem a Čínou se nedivím ani tomu, jak se tam rodí (konec konců jsem něco podobného zažila u nás, a to jsme prý země demokratická) ani tomu studenému odchovu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.