Přidat odpověď
Ananto,
možn když Ty sama si určité věci přestaneš vyčítat, tak nebudeš mít takový pocit, že všichni ostatní to dělají špatně, a potřebu se vymezovat (JÁ to tak nemám a mám to LÍP).
Já třeba do mateřských center chodila a byl to relax hlavně pro mě, protože děti (tehdy malinké) se tam aspoň na chvíli zabavily samy. A já jsem byla s radostí chvíli za ženskou, co si s gustem pokecá o dětech.
Takže jsem to dělala hlavně kvůli sobě, a taky kvůli pocitu (opět mému), že já jsem jako dítě byla taková nespolečenská buchta (tehdy se to moc nenosilo a moji rodiče neměli žádné kamarády s dětmi v přiměřeném věku) a že bych ráda, aby to mé děti měly jinak a zvykly si na jiné dět.
Ale ani by mě nenapadlo zahlížet na někoho, kdo tam nechodí a má jiné priority.
Na druhou stranu mi přijde, že se proti tomu vymezuješ až příliš a hlavně dopředu, aniž bys vůbec věděla, jak to tam chodí, VÍŠ, že to určitě je slepičárna a maloměšťácká snobárna a vedeš slaboduché generalizující řeči o zkaženosti dnešní generace. Což je podle mě daleko slepičtější a maloměšťáčtější postoj, než akceptovat, že je to prostě věc, která mě nijak neláká, beze zloby akceptovat, že někoho jiného zřejmě ano, a dál to neřešit.
Předchozí