Přidat odpověď
Jako asi téměř každý se snažím jíst zdravě, jsem ale dost svázaná tím, že jsem dost zvyklá vařit jídla klasické české kuchyně, tedy spíš takové varianty alá školní jídelna. Jím téměř celý život pravidelně pětkrát denně (někdy se mi to taky vymkne), k snídani většinou jogurt, přesnídávka pečivo s něčím, teplý oběd, polévky jen o víkendu, ke svačině nějaký domácí moučník, večeři občas teplou, občas studenou. Téměř na každém jídle však najdu, že je něco "špatně". Příklad posledních pěti obědů:
Lečo - dávám do něj obyčejnou uzeninu, s jinou by mi to nechutnalo.
Borůvkové knedlíky - příliš mnoho cukru
Vývar s játrovými knedlíčky - játra, skladiště toxinů.
Smažený vepřový řízek - no comment.
Fazole s klobásou - zase ta uzenina.
Špagety carbonara - tak tam snad nic vyloženě nezdravého nebylo.
Podobně večeře:
Langoše s česnekem - smažené.
Rajčatový salát - majonéza.
Kuskus se zeleninou - snad O.K.
Rybičková pomazánka - pomazánkové máslo, sardinky z plechovky.
Polévka z hlívy - snad O.K.
Jím podle vás zdravě nebo nezdravě? Jak jste na tom vy?
Předchozí