Majonéza v rajčatovém salátu mě trochu udivuje, chuťově by mi k rajčatům moc nesedla, ale jinak majonéza není žádné zlo - je to žloutek s rostlinným olejem. Pokud neobsahuje nepěkná aditiva, tak není třeba ji označovat za "nezdravé jídlo". Nic nezdravého na ní není, nezdravá může být pouze její velmi neúměrná konzumace.
Rajčata je jinak vhodné konzumovat společně s nějakým tukem, aby se měly v čem rozpustit karoteny.
Taktéž játra jsou důležitým zdrojem živin, které jinak získáváme dost obtížně - hlavně železa a vitamínů skup. B. Je vhodnější jíst játra krátce žijících zvířat, aby neobsahovala dlouhým životem nahromaděné toxiny.
Uzeniny jsou vhodné jídlo tam, kde by se maso zkazilo - tj. je to dobrý zdroj bílkovin třeba na výlet na horách. Na konzumaci (zřejmě) doma jich tam máš tuším moc, ale nepamatuju si to.
Sardinky z plechovky jsou normální věc - v našich končinách jsou čerstvé mořské ryby trochu problém - moře je daleko. Lepší sardinka z plechovky, která byla zaplechovkována hned po výlovu, než omšelá sardinka, která cestovala tak dlouho, že její čerstvost je dávno za zenitem.
Jídla jako langoše jsou takové spíš vycpávky do žaludku, moc hodnotné to není.
Řízek už špatný není, ač smažený, tak už, narozdíl od langošů, obsahuje významný podíl kvalitních bílkovin.
Osattní jídla si nepamatuju (proč sakra není vidět příspěvek, na nějž se odpovídá??
)