Holky, vy které kupujete BIO výrobky - opravdu si myslíte, že stačí koupit BIO klobásku nebo bio paštiku a jíte zdravě? BIO značka přeci nezaručuje "zdravost", ale pouze určitý způsob produkce, toť vše. Můžete si koupit i bio bůček nebo bio uherák, přesto nebudete jíst "zdravě". Jedině budete mít jistotu, že zvířata měla možnost výběhu, přirozené krmení, netrpěla a nestresovala se při transportu a porážce a pod...
Jinak jídelníček řekla bych normální. Já tedy taky na salát nedávám majonézu, když už tak trochu olivového oleje a sladkokyselou zálivku z citronu. A nebo jíme nakrájenou syrovou zeleninu. Ale majonéze se nevyhýbám, když už jde o jídlo, kde "musí být", např. bramborový salát nebo pomazánka z lilku, ale zase to nedělám moc často. Bramborový salám 2-3x do roka.
Smažený řízek u nás tak 1x za měsíc, občas usmažím i něco jiného - květák, žampiony a pod. Do leča taktéž přidávám uzeninu, když už ho někdy udělám, protože to děti nejí.
Za nás poslední 4 dny:
pátek - rajská polévka s těstovinkami, pangas s bramborem (vím, že kvalita nic moc, ale děti ho milují)
sobota - kuřecí vývar s nudlemi, meruňkové knedlíky z tvarohového těsta
neděle - kuřecí vývar, těstoviny se zelím
pondělí - krémová (nezahuštěná) cuketové polévka s osmaženýma houstičkama, přírodní kuřecí řízek s bramborem
dne - zbytky
zítra - buřtguláš s "velmi zdravým" slovenským točeňákem, ale neřeším to. Musím udělat něco, co se dobře ohřeje, neboť jdu s dcerou na lékařský zákrok a přijde hlídat babička.