Přidat odpověď
Obávám se, že včetně spotřebičů se do této ceny nemáš šanci vejít. Mám dva roky starou kuchyň z Ikey a stála přes 60 000 jen nábytek a indukční deska. Ostaní spotřebiče jsme už měli zánovní. Ten plánovač je docela jednoduchý, ale klidně zjdi přímo do Ikey a oni ti poradí. Mně taky poradili, dokonce i mnoho vychytávek, které by mě prostě nenapadly.
Nejdřív si rozmysli, jestli máte špajz a nebo ne. Pokud ne, potřebuješ skříňky na jídlo. Doporučuju takové ty vyjíždějící, protože se ti v tom bude líp orientovat. Potřebuješ dost místa na nádobí, šuplíky na příbory a jiné věci. Já bych s tímto rozpočtem asi připravila pořádnou kuchyň a spotřebiče dokoupila postupně od nejnutnějšího. Myčka klidně počká až na dobu, kdy budou peníze, ale měla bych pro ní připravený prostor.
Popřemýšlej, jestli plyn, indukci a nebo sklokeramickou desku. Na indukci potřebuješ nádobí, které je zespod magnetické, jinak ti to nebude fungovat. Pokud takové hrnce nemáš, tak bych asi šla do sklokeramické desky, ušetřís za nákup nových hrnců. Měla jsem obojí, za mě obě perfektní, indukce je rychlejší a možná tak úsprnější, ale plyn bych už nechtěla.
V té Ikee mají i kvalitní spotřebiče, dá se pořídit obyčejná digestoř za cca 3000, ale funguje perfektně.
Mně osobně je Asko nesympatické, byla jsem tam jednou a celkově to na mě nepůsobilo jakkoliv kvalitně. Ale nemám zkušenost s jejich kuchyněmi. Já byla v Ikee max spokojená a dodnes nemám jediný problém s ničím.
Předchozí