Přidat odpověď
Doporučila bych podle požadavků briarda. po mých zkušenostech - NO, labrador, nyní pitbulové a něco mixlýho asi právě s hovawartem, byl briard nejlepší. Vychoval společně se mnou dceru od jejích 3let, málo štěkal,ale hlídat uměl. Nadšenej plavec, na procházce si hlídal svojí smečku a nevzdaloval se dál než pár metrů. Kromě jiného naprosto toleroval na návštěvu do domácnosti přineseného kocoura av pozdějších letech, kdy jsme už chovali potkany, jsme je mohli nechat společně puštěné v bytě a na celý den odejít. nechal je vlézt do misky, koupali se mu ve vodě,lezli po něm a "vybírali mu vešky" a pes byl v pohodě, spíš dával pozor,aby jim neublížil. Žral všechno včetně cibule a česneku. Vzhledem ke kudrnatosti jsem ho 2x ročně stříhala (sama), protože se přiznám,že nejsem nadšenec do každodenního česání.. jediné minus byly časté záněty v uších způspbené tím,že je neměl kupírované, popravdě ani nevím, zda se to ještě smí dělat. Shrnuto podtrženo (už mám slzy v očích..) měla jsem super parťáka po neuvěřitelných 14let. Celý život byl až na ty uši zdravý a na veterině pouze na očkování. Umřel vloni na Dušičky :-( Prostě TO je rasa, kterou můžu doporučit..
Předchozí