Přidat odpověď
Ono srovnavat dnesni zivot s tim driv jaksi vubec nejde.
Dneska, aby se kazdy vecer clovek trasl jestli bude mit praci, driv tj. v zivote nasich matech byla prace povinnost..... Zivot byl jiny. Lide nemeli tolik moznosti, ale o nich defakto ani tolik neslyseli, takze asi, rikam asi, protoze jak se to v hlavach nasich rodicu motalo nikdo nevime, zili proste tak, jak to ten zivot dal....
Jak tu nektere pise, ze ji hlidala babicka a pak i teticka. No zkuste dneska rict nekomu v rodine, aby vam hlidal dite, nejde to, protoze vsichni chodi do prace....
Ze jsou maminky unavene chapu, ja mam teda celkem mladou mamu, ale proste se ji uz nechce. Nejradsi tady je, kdyz si sedne udelam ji kafe a kdyz ji moje decka reknou, jestli si s nima bude hrat, bude jim cist, tak je to nad jeji sily.... Osobne chapu, ze muze byt unavena z prace, ale kdybych nemela vlastni deti, tak by pro me rozptyleni vraceni se do detskych let bylo stesti ne opruz. Jako matka od deti, se kteryma jsem doma, je to pro me mnohem vetsi vopruz.....
Ale proste je to asi lepsi brat jako holy fakt, ze rodice hlidat nebudou a zaridit se podle sebe.... Ja jsem hlidani od "prarodicu" odpiskala uplne a muzu byt v klidu a nedeptat se ......
Proc si lide porizuji deti v 50 taky nechapu..... Lito mi je hlavne tech deti, ne tech dospelych....
A rodicu, kteri by meli sami od sebe zazadano o pecovatelskou sluzbu bude asi miminum.... Protoze vetsina z nich zije stylem, ono to nejak dopadne a kdyz dojde na lamani chleba, tak budou rikat, mne je to tak blby, ze se o me musis starat.... Jenze rodice teto generace nikdo nepredela, protoze oni byli proste zvykli, ze za ne "stat" vsechno zaridil, jak v tom pozitivu tak v negativu.... Proste je to neresitelna situace...
Předchozí