Přidat odpověď
juldofuldo
nechci se do nikoho navážet, ani nikomu sahat do svědomí - já mám kamarádku - finančeně na tom jsou nějak podobně jako my, děti mají taky tři jako my, podobně stejně staré.
S těma penězma je to ale s tím rozdílem - že já chodím na brigádu už od 15m prostřední, tedy 4 roky a 4 měsíce.
A možnás e budeš divit, nechodím na brigádu, protože by mě to nějak těšilo, ale protože je to pro nás životně důležité, neměli bysme takměr za co jíst a rozhodně se nad kamarádku nepovyšuju a rozhoděn si nevydělám majlant, za denní chození do práce mám jen 3500kč (dělám tedy tak 2h denně, ale taky zabere něco cesta a musím pořád shánět hlídání pro děti, nebo dvě starší nechat doma na tuto dobu samotné a vzít sebou malého a doufat, že po cestě usne v kočáře a celou dobu, co budu na práci potřebovat prospí
nepovažuju se za vyžírku, rozhodně ani nepovažuju za vyžírku lidi co mají rodičák a 10000 ještě k tomu za práci, prostě je buď potřebují, nebo jim to tak vyhovuje - trošku z tebe cítím závist.
věř mi, že když kolikrát rvu brečící dítě z pískoviště s tím, že musím do práce, ráda bych na hřiště ještě zůstala, nebo když je hezky.. tak se mi taky nechce.. ale prostě musím protože ty peníze potřebujeme.
Když jsem šla na třetí MD, tak jsme na tom finančně byli lépe, bohužel manžel dělá ve státní správě a peníze jim za poslední dva roky nejen že nevzrostli ale dost jim to krouhli a ten rozdíl právě dorovnávám já - předtím jsme ty 3500 měliá na přilepšou právě na kvalitní boty, občas bazén, občas výlet, - jinak já taky cca 2.000 měsíčně utratím za léky, všechny třií děti mají sníženou imunitu a bohužel léky potřebují - což třeba kamarádka taky nezná... ale člověk s tím nic nenadělá.
Předchozí