Ahoj Gerberko,
tak jsem dočetla tvůj příspěvek. Myslím si, že se Bédíkovi o víkendu určitě uleví. Teploty nemá, tak to nebude nic vážného, půjde určitě o tu virovou angínu. Jak už jsem psala, já ji měla a je hodně bolestivá, jsou to takové minipuchýřečky v krku a bolí to jak čert. Asi to nechce nic horkého, spíš vlažné a cucat něco na desinfekci - dobré jsou taky pastilky Septolete. Jinak pro Eli jsem koupila Strepsils nebo Neoangin junior s jahodovou příchutí, že jsou vhodné pro děti, protože nejsou tak silné.
Hlavně, aby se mu už ulevilo, je to hodně nepříjemný. Určitě napiš zítra, jak se to lepší. Jinak s tou tchýňkou - to víš, už má taky jistě léta, je to starý člověk, musí se to už brát trošku s rezervou, i když člověk aby měl někdy nervy ze železa.
Můj tchán je např. zas takový podivín - má tu "nemoc" jak se říká "hromadění věcí". Nic nevyhodí a kdybys viděla tu spoušť, co má doma, tos v životě nikde neviděla a když mu tam jeho dcera chce uklidit, aby měl alespoň jednu obytnou místnost kulturní, tak je zlý a vždycky to skončí hroznou hádkou. Navíc začal jezdit na ty výlety za 99 Kč, víš na ty předvádečky a nakoupil zboží za víc jak 100 000 Kč, přitom nemá na zaplacení plynu a elektřiny, no je to na dlouhatánské vyprávění.
Všechno léčí kopřivami, ty má na půdě všude po zemi, suší to tam celé léto. Když ještě žila tchýně, tak to v chalupě vypadalo jakž takž, ale po její smrti (6 let) žije děda jak Robinson ve svém vlastním světě.
Jednou, ještě když jsem tam byla s manželem za svobodna, tak jsem u nich byli přes víkend a mně nebylo dobře, bolelo mě taky v krku, měla jsem teplotu a děda že mi dá Superpyrin - to je lék, který se snad už ani nevyrábí, no nicméně nějaký donesl, byl to prášek celý žlutý místo bílý, já se kouknu na platíčko a tam rok 1977
. To mi dával v roce 1994.
No nic, já se nějak moc rozepsala. Před chvílí jsme přišly z venku, byla jsem s holkama na zahradě a dívaly jsme se na hvězdy. Tyhle prázdninové teplé letní večery hrozně milujeme, uděláme si do mísy popcorn a povídáme si. Eli viděla padat meteorit, tak jsem si vzpomněla, že teď někdy začátkem srpna budou myslím ty Leonidy, ty meteorické roje, tak jestli bude dobré počasí a viditelnost, tak se rády podíváme.
Jinak, holky, zítra máme tady u nás na vsi pouť, přivezeme si sem toho strejdu (85) z domova důchodců, švagr pro něho jede v 11 hodin a večer kolem 21. hodiny ho poveze zpátky. V 15 hod. je tady mše v kapli sv. Anny, tak ho tam dovezeme a zase pro něho přijedeme. Dá si u nás oběd, obejde staré známé sousedy, strašně se těší, už několikrát během tohoto týdne volal a ujišťoval se, jestli ta sobota platí.
Jen aby nebylo moc velké vedro, to není pro ty staré lidi dobrý, tak uvidíme. Prý mají být k večeru bouřky, tak jsem zvědavá.
Šárka bude slavit zítra narozeniny, bude jí 16, tak babička peče dort, já budu dělat řízečky a bramborový salát. Strašně to letí, pořád si pamatuju, jak jsme si ji přivezli domů z porodnice, takový uzlíček a dneska je "skoro" dospělá.
Všimla jsem si, že si začíná hezky rozumět s Elinkou, hodně si spolu povídají a chovají se k sobě moc hezky. Elinka jí dneska vyráběla přáníčko, namalovala jí tam veliké červené srdíčko, spoustu balónků a napsala tam "krásné narozeniny Šárinko ti přeje Elinka". Je to moc miloučký.
Gerberko, tak moc moc držím palce na dnešní noc, dobře se vyspěte a zítra napiš, jestli se to lepší.