Přidat odpověď
Ano. Po skončení tříleté rodičovské dovolené mladšího dítěte jsem zkusila nastoupit zpět do zaměstnání, ale rychle jsme přišli na to, že takový život nám nevyhovuje. Děti do 16 hod. ve školce, já do 17 nebo do 18 hod. v práci, rodinný život žádný, jen zajišťování provozu. Vím, že spousta lidí to akceptuje, ať už z důvodu existenční nutnosti nebo z jiných důvodů, ale pro nás ty roky s malými dětmi byly důležité a chtěli jsme si je užít jinak. Tak jsem dala výpověď z poměrně lukrativního a perspektivního místa, jaké už nejspíš neseženu.
Finančně jsme to zvládli tak, že jsme prostě museli vystačit s manželovými příjmy. Je to věc priorit, my jsme si rodinnou pohodu a péči o děti postavili na první příčku. Těch let s dětmi nelituji v žádném případě, té práce ano, kdybych se do ní mohla vrátit ne po třech, ale po deseti letech, byla bych spokojená. Ale tahle varianta nebyla, tak jsem to řešila tak, jak jsem to řešila. Teď pracuji na částečný úvazek, ale jde o jinou práci, která mě sice baví a vyhovuje mi časově, ale finančně je velmi nelukrativní a z hlediska nějakého kariérního postupu neperspektivní.
Předchozí