Přidat odpověď
TAK, SLÍBENÝ DODATEK:
Je potřeba : posudek - pokud chce někdo (já tedy určitě)i se jménem, zkrátka s identitou dítěte, je nutné napsat plnou moc, že zplnomocňujete paní Perchtu.....k úkonu ve věci té té na ministerstvu...za účelem toho a toho - váš podpis. Zapomněla jsem se zeptat, zda to musí být ověřené, ale to není problém na každé poště na počkání. Také poslat kontaktní mail a telefon, aby Vám mohla napsat, že jí to bylo doručeno.
Pokud Vám jde o anonymitu dítěte, stačí poslat mailem naskenované bez hlavičky. S identitou zaslat poštou na zmíněnou adresu v průvodním dopisu.
Dále mi bylo dáno doporučení, že pokud naše dítě s PAS pozvou kdykoli před posudkovou komisi, tak ona doporučuje napsat, že dítě by bylo traumatizováno vzhledem k jeho diagnóze a nezvládlo by to, a ke komisi se dostavit sama. Nemůžou proti tomu prý nic namítat.Je totiž jasné, že část našich dětí to nezvládá a druhá část naopak působí zdravě, teoreticky všechno ví, jen to bohužel neumí uplatnit v praxi, což už ta komise nechápe, když před sebou vidí takové chytré dítě, co všechno ví.
Tak zhruba asi tak. Také mluvila o nějaké "chytré" paní s kompetencí rozhodovat, jelikož absolvovala půldenní školení o autismu a snědla tudíž veškerou moudrost. To je bohužel ta praxe v realitě.
Také o dítěti vysocefunkčním AS - který bez problému pobírá 3.stupeň - tudíž to jde, jen jiný kraj jiný mrav, takže se to musí zceloplošnit.
A JEŠTĚ DODÁM ŽE PLNÁ MOC OVĚŘENÁ BÝT NEMUSÍ...
Předchozí