Vygooglila jsem tento recept: *********** Rybízová šťáva Na 1 l šťávy potřebujeme 1 kg jemného krystalového cukru. Vyzrálý rybíz vložíme po částech do širokého cedníku a pod tekoucí vodou ho opláchneme a necháme okapat. Potom jej i se stopkami umeleme v mlýnku na ovoce. Získanou šťávu smícháme ve větší porcelánové míse s cukrem a necháme 2 dny rozležet. Šťáva se má 2 hodiny třít, ale není nutné ji třít soustavně, šťávu zamícháme kdykoliv jdeme kolem mísy, důležité je, aby se šťáva dokonale spojila s cukrem. Třetí den šťávu slijeme do čistých lahví a uzavřeme novými v horké vodě vypařenými zátkami. Láhve uložíme v temné chladnější místnosti. Šťáva si zachová původní vůni i vitamíny po celý rok. *********** Bych ty uzávěry ještě vydezinfikovala rumem. U rybízové šťávy je důležité vědět, že musí malinko prokvasit, protože jinak člověk získá rosolovitou hmotu.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.