Já osobně, pokud dělám šťávu (mlsná rodina mě odrazuje), tak kvašenou, překapávanou, tam se dává kyselina citronová a s cukrem se převaří. Z hlavy ale přesné množství nevím. Tento recept jsem našla na googlu a odpovídá zadání - použití odsťaňovače. Zamlouvá se mi šetrnost zpracování. Džem z černého rybízu za studena funguje bezvadně, takže se dá předpokládat, že tento recept asi také funguje. Lahve ale musí být opravdu sterilní, takže možná vydezinfikovat rumem nejenom uzávěry.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.