Anexo - TAKY jsem si pořídila psa do bytu, pořídila jsem si do bytu trochu většího psa, než je čivava (tedy německého ovčáka) a nevidím v tom žádný problém. ALE znamená to, že psa od prvopočátku vedu k tomu, aby zvládl být tu sám, aby neštěkal a jinak neobtěžoval ostatní "partaje".
Jsem "psí" člověk a milovník psů veliký - současný pes je můj již 7. v životě a kromě jednoho byli všichni v bytě a kromě jednoho, což byl PPP (a ten byl tedy také v bytě - vyvdala jsem ho s manželem) to byli VŽDY NO. Někdy i dva současně a NIKDY nebyl problém... Ale abych se kvůli sovi přestěhovala? Zadlužila??? To tedy ne....
Ono je to taky trochu o tom, zvážit, zda na psa budu mít čas, jak se střídají lidi v bytě (já pracuji převážně v čase 16 - 22, dcera v 15 hodin přijíždí ze školy, takže psovi hrozí tak 1,5 hodiny že bude sám... A někdy ani to ne - když bude míz muž noční, tak je přes den doma).
Takže si myslím, že není chyba pořídit si psa do bytu, ale chyba je pořídit si pas bez předchozího zvážení svých možností a bez naštudování povahy psa vybraného plemene.. On lovecký pes chce prostě loveckou práci a hotovo.... Takže pokud by měl denně v packách 8 - 12 kilometrů, tak by pak byl klidnější.
Chyba zakladatelky je i v tom, jak píše, že psa nechají samotnho doma - pak přijdou a vynadají mu.... Člověk by se měl vrátit v tom okamžiku, kdy pes nevyje a POCHVÁLIT HO. I kdyby na ty 2 sekundy, kdy pes nevyje měl čekat hodinu...
Simča