Přidat odpověď
já jsem pracovala v italské firmě. Občas se nám dostalo nějaké té specialitky. Třeba plněná vepřová noha (i s kopýtkem) masovou směsí. Vařilo se to asi 3 hodiny. A to už byl polotovar.
Ten, kdo si myslí, že byl tady čas vařit půl dne, poněkud neuvažuje. I moje babička měla nasušené nudle do zásoby, vařila těstovinové taštičky plněné tvarohem nebo povidly - takové moravské ravioli zvané pjery. V létě se přes týden nikdo s gulášky a svíčkovou neměl čas patlat, makalo se na poli, takže se něco ráno rychle rozvařilo (např. luštěniny), nechalo na chladnoucí plotně a dovařilo rychle v poledne. maso v létě bylo z mláďat (kůzlečí, jehněčí, telecí-mladý býček...), ryby, drůbež. Nebyly lednice, prase se poráželo na podzim a v zimě. To se pak zaudilo. A jedlo se spoustu kysaného zelí a kvašené zeleniny. Nevidím na tom nic nezdravého.
Předchozí