Anett, tak to jo, já píšu o době, která bývá obvykle považována za vrcholnou éru české domácí kuchjyně - reprezentovaná klasicky Rettigovou, ale i jinými známými kuchyřkami - a tam se fakt moukou spíš šetřilo. Když už, tak se hustilo nikoli moukou jako takovou, ale spotřebovávaly se na to staré housky a hustilo se "strouhanou žemličkou".
V tomhle je docela zajímavé sledovat postupující vydání Rettigové - postupně přibývá mouky a objevují se i knedlíky. V prvním vydání knedlíky vůbec nejsou.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.