sovice, ono to není ani tak o tom, že ze špetky mouky by se to "zbláznilo", ale o tom, že celkově se postupně prosadily jiné suroviny a postupy, než bývaly běžné. A ta bílá mouka, jak píše angrešt, se prosadila opravdu hodně, dneska je v podstatě základem nebo alespoň součástí všech jídel, zatímco ještě před nějakými 200 lety byla dost vzácná a základ tvořily luštěniny a mouky tmavé.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.