Před nedávnem jsem si v této prodejně koupila brýle. Už když jsem si je poprvé nasadila na nos, upozornila jsem prodavačku na to, že pří bočním pohledu doleva vidím přes pravé sklíčko rozmazaně (né přes celé pravé sklíčko, jen na tom okraji), načeš mi bylo jemně ironickým tónem sděleno, že když jdu po ulici, tak se přece dívám dopředu, že nepotřebuji vidět bokem.
Nad tím jsem se dost zarazila, ale pak se tam přichomítla druhá prodavačka a ta mi řekla, že mám mezi dioptriema velký rozdíl, že si na to ty oči musí nejprve zvyknout. (Levé oko 1,25 dioptrií; pravé 3,0.....předtím jsem měla 1,5 na levém a 3,0 na pravém, takže mírný posun tam byl, ale mi to levé oko pořád nějak hapruje, takže i v minulosti jsem už měla dioptrie 1,25 a 3,0 jako tomu bylo právě v tomto případě...brýle nosím už asi 19 let a vždycky jsem viděla přes nové brýle hned na poprvé normálně, to asi proto, že jsem ještě předtím nikdy nenakupovala v Grand Opticalu).
Tak jsem si je donesla domů a nosila je, čekala jsem, že se to zlepší, ale nezlepšilo.
Napsala jsem stížnost, pan vedoucí té prodejny mi zavolal, že se mám brýle přinést a vyřeší se to.
Přišla jsem tedy, několikrát jsem musela opakovat, že přes brýle vidím dobře, jen to pravé sklíčko není zcela v pořádku.
První jejich výmluva zněla: Mezi dioptriema máte velký rozdíl, takže to ten mozek nedokáže zpracovat.,
odpověděla jsem: Velký rozdí mezi dioptriema jsem měla vždycky, tak proč teď najednou by to můj mozek neuměl zpracovat? Na to jsem nedostala žádnou souvislou odpověď, protože najednou to už bylo tím, že mám ztenčené čočky.
Předtím jsem si kupovala brýle ve Fokus Optik, čočky jsem taky měla ztenčené a nebyl žádný problém. Řekla jsem: "A i kdyby to můj mozek neuměl zpracovat, proč vidím rozmazaně jen v jednou okraji, to bych pak přece viděla rozmazaně po celém sklíčku." Opět mi bylo sděleno, že mám ztenčená sklíčka, nebo čočky, teď už nevím přesně...v této prodejně dávají dioptrie asi jen tam, kde se jim chce.
První řešení bylo: "My Vám ty brýle opravíme, ale to pravé sklíčko bude asi o 1,5 milimetrů tlustší." Takové popelníky jsem nosila snad jenom v dětství, pak mi už bez sebemenšího problému dělali brýle tak, abych nevypadala jako "mentál".
Měla jsem takový pocit, jako kdyby ten vedoucí, nebo kdo to vlastně byl, chtěl ode mě slyšet: "Ale víte co, nechte to tak, já ty brýle vlastně ani nepotřebuju." V tomto dojmu mě ještě ujistilo i to, že se mě pak zeptal, jestli si může ty brýle asi na 10 dnů nechat. Nevím, jak by mi je chtěl opravit, kdybych ty brýle měla doma, to jako že bych pak přišla a ještě bych čekala, než mi tam nasadí to sklíčko? Už tak tam musím dojíždět tramvají, 3x chodit pro jedny brýle....proč?!
Grand Optical je shit....