Já bych ho nenazvala nevychovaným. Když si vzpomenu, co všechno vymyslel a realizoval můj bratr v jeho věku, ale i ve věku pozdějším. Zajímavé je, že jeho sestry byly všechny hodné
Ale vím, že i nade mnou se občas někdo pozastavil - od té doby, co jsem se naučila číst, jsem četla i u čištění zubů. Kdyby to udělal můj syn, tak bych si to zdůvodnil tím, že se zřejmě nudil a vymýšlel hlouposti. A teď záleží na povaze a temperamentu maminky, moje maminka by se na něj jako na syna jen podívala a on by hned vstal
(což neznamená, že by si příště nelehl zase
), sousedka by mu dala pohlavek či dva, já teď nevím, z obchodu bych odešla nebo ho upozornila, když by neposlechl, ignorovala a doma vyříkala. Ono se to lehce posuzuje u jiného dítěte, ale každé je fakt jiné, na každého platí jiný přístup a i ten se věkem mění. Mám kamarádku, která má dva chlapečky, jsou neuvěřitelně hodní, kam je posadí, tam je najde, nejsou hluční atd., nikdy jsem se raději neptala, co si myslí o mé dceři, která je dle mého neuvěřitelně hodná, ale narozdil od chlapečků se snaží prosadit svůj názor