Obávám se, že promluvit nepomůže
. Mám totiž takového lháře doma taky a prostě co nechce, neřekne a bude lhát anebo mlčet a když už nebude vědět kudy kam, tak se naštve a prohlásí cosi, že pokud se mi to nelíbí, že mohu odejít a že se nějak domluvíme. Je to děsný, ale nedá se s tím nic dělat. Jemu to takhle možná svým způsobem vyhovuje a dokud bude po jeho, tak se nic nezmění i kdyby se zakladatelka snažila sebevíc. Řeším totiž podobnou situaci, dlouhodobý vztah, kde manžel taky lže a já už jsem z toho vážně zoufalá. Mohu sice odejít, ale za cenu toho, že na tom budu bita já a děti. Kromě lhaní se jinak chová normálně, tedy aspoň u nás jo. Takže já si dala předsevzetí vrátit se do práce, děti hodit na starost více manželovi (já to se svou prací nedám a on si práci může více uzpůsobit), odpoutat se finančně, citově, získat ztracenou sebedůvěru a buď se vzpamatuje anebo mě se jednou naštvu a pošlu ho pryč.
A zda někoho má? No já si u nás taky nejsem jistá, mám podezření, že asi je tu možná někdo kdo mu lechtá minimálně přes net ego a fouká bebíčka, ale jistotu nemám. Jak to zjistit zatím netuším, ale ono všechno chce svůj čas. Třeba se to provalí ani nebude vědět jak a třeba o nic nejde. Zatím jsem v 90% případů my s kým tráví čas, o koho se jinak stará, kromě lhaní to u nás je celkem ok, takže co s tím sama nevím.