| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

brilanťáčku.. já tak nějak s tou stravou - snažím se vařit zdravě.. ale chutně

vše dělám na teflonce, nebo keramické pánvi.. na orestované či grilované maso, tam není potřeba žádný tuk, nebo takměr žádný - maso potřu kvalitním olejem až následně (to mám radu i od dětské)

do všeho kde jsem dávala bílou mouku kupuju jemně mletou celozrnou - takže dnes třeba máme guláš z vepřového masa - maso samé libové - jen dvě lžíce kvalitního oleje pod cibulku, potom maso.. klasika... uvařit v papiňáku a zahustila sem celozrnou moukou (kupuju v kaufu cca za 20kč 1kg je přímo bio)
někde nedávám komplet celozrnou, ale třeba palačinky dělám půl na půl s normální bílou - peču je opět na teflonce, podmažu jen pod první pak už není potřeba, takž ejsou na suchu

do svíčkové dám hodně zeleniny a pak na zjemnění jen trošku smetany - nemusí tam být celých 250 ml - dám třeba jen půl deci až deci.

Cukroví když peču - tak celozrná mouka do vánočního se dá taky dobře propašovat, ubírám tak minimálně 1/3 cukru z receptu a kde to jde, nahrazuju třťinovým.

Vařím stylem málo masa, hora zeleniny, ke všemu cpu zeleninu - dostanou třeba klidně kuřecí řízek a brambor a k tomu hromadu zeleniny - teď hlavně sezoní - okurky, rajčata, kedlubnu a ředkvičky, hodně te´d i spracovávám cuketu od rodičů na různé způsoby.

kuře peču úplně bez oleje a ještě ořezávám ten tuk u zadku a nikdy si u nás nikdo nestěžoval, že by bylo suché

když mám chuť na sladké - tak si dám kousíček hořké čokolády nebo ovoce, ovoce nejím po druhé hodině - ale to aktuálně proto, že se snažím dát dolů 5 kg, co jsem nabrala při kojení.

Bílé jogurty + ovoce, musli, ovesná kaše.. všechno co dost zasytí, ale není kalorické

smetanu ke šlehání 33% kterou dáváš do jídla, nahradit smetanou na vaření 10%

neboj, za chvíli se do toho vžiješ, u nás všem hrozně chutná, na cukroví chodí široko daleko kde kdo, a nikdo nikdy nepozná, že to je zdravější varianta

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.