Přidat odpověď
jezinečko - kolik dcerka váží, kolik měří?
co jí?
jí polévky? ovoce, zeleninu?
ono totiž pokud dítě jí normálně tak má vypít 30ml na 1kg váhy - což třeba u mojí pětileté dělá za den - jen 435ml - přišlo mi taky že pije málo, ale čůrá normálně a ona i teda normálně jí - polévky, ovoce, zeleninu - má ráda melou, okurky a tam je vody hodně.
takže si to takhle přepočítej a oni ti vyjdou úplně jiné čísla a třeba zjistíš že ty tři deci jsou akorát - mám taky dvouleťáka a ten má 11kg - takže by krom jídla měl vypít 330ml - on teda vypije mnohem víc.. ale zase teď 14 dní skoro nejí.. ovoce mu moc žádné nejede a ze zeliny jen paprika.. a polívce taky moc nedá
pokud ti to i tak vyjde, že málo pije.. tak jí podsouvej to hodně vodnaté ovoce, broskve, jabka, hrozny, meloun, dělej řidší polévky.. atd.. teď když je nemocná, tak bych klidně udělala i šťávu
já teď zrovna dětem udělala ledovou tříšť a jedli to žličkou všichni.. měli to jako že zrmzku.. ale přitom to byl jen rozmixovaný led a v něm trošku šťávy.. tak třeba zkusit i něco takového, pokud má horečku, tak jí i to ledové uleví, zkusit jen po lžičkách..třeba dvě lžičky.. a za chvíli zase..
ono ukecat ji ještě asi neukecáš.. pohádkou o "uslých ledvinách" nevystrašíš.. tak jen trpělivě.. ale nenutit.. někdy se tím nucením fakt bloknou.. a pak je to ještě horší.
Předchozí