Přidat odpověď
Byla jsem se synem na 1.návštěvě ortodoncie. Dr řekla, že je to na vytrhnutí všech drhých čtyřek a následné srovnání. Jenže syn ještě všechny zuby vyrostlé nemá, např. špičáky nahoře. Je mi jasné, že moc místa v puse nemá, dolní špičáky jsou vyrostlé napůl a jsou našikmo, ale synovi je teprv 11 . Nějak se mi do toho zatím nechce, co když mu pusa ještě vyroste? Máte s tím někdo zkušenost? Jestli třeba nepočkat, až mu bude 14 - 15? Nebo až se mu ty druhé zuby proříznou všechny, aby se vidělo, jestli jsou fakt nakřivo ( to ASI budou) ? Přeci jen je to velký zásah, vytrhnout čtyři zuby. Čekají ho otisky a rentgen, kdy bude vyřčeno řešení a připravený plán. Tak jestli třeba ještě nedomluvit počkat. Jako získat registraci u ortodontisty je skoro jak výhra v loterii , tak nevím, když teď budu chtít počkat, jestli mi ho pak třeba ta samá dr nechá zaregistrovaného a syn by tam šel třeba za rok, až se bude vidět, jak zuby rostou. Nebo to nechat na ní, že už teď je vhodná doba na trhání? Je dobrá, o tom pochyb nemám, vybírala jsem na doporučení, sympatiská je, o to nejde. Spíš opravdu řešít to trhání.
díky
Předchozí