Přidat odpověď
Asi mě tu umlátíte, ale já nemám pocit, že by v našem státě se měly samoživitelky nějak strašně zle. Mají nárok na rodičák a mateřskou stejně jako jiné ženy, a co se dávek hmotné nouze, příspěvků na bydlení a pod. týče, tak na ně platí stejná kritéria. Fakt si myslíte, že by měly samoživitelky dostávat nějaké extra dávky?? A proč? Proč by se mělo podporovat vychovávání dětí jen matkou? Neměla by se podporovat úplná rodina? Za dítě mají zodpovědnost hlavně rodiče a ne stát. Není možné aby stát místo otců financoval děti, aby měly stejnou životní úroveň jako ostatní. A proč jako? Proč by měli ostatní daňoví poplatníci živit nejen své děti, ale i děti nezodpovědných rodičů.
Bohužel myšlení oné ženské není ničím ojedinělým. Stačí si projet rodinu, je tu dost témat ve smyslu matka samoživitelka, co nemá peníze a brečí, že stát se nestará. Stát se nemůže za všechny starat! Mě osobně by se víc líbilo, kdyby stát podporoval rodinu a kdyby zase lidi začali žít tak nějak spolu táta+máma+děti. To je rodina. Ne mám+děti a tatínek je jako bonus navíc.
Předchozí