| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Zajímají mě osudy všech, které to dokázaly, i přes překážky, partner nebyl z jejich studia nadšen, ale i tak hlídání dítěte/dětí bylo převážně na něm, takže jste na něm byly závislé.
U nás ze studia neproběhlo velké nadšení, síce jsem ho dostala odkývané, ale teď se třeba ukázalo, že některé věci budou náročnější i časově. Sbírám morál jet dál, hlavně proto, že vidím, že u nás doma kvůli tomu určitě proběhnou nějaké konflikty. Spíš to vidím tak, že budu ráda když klapnou hlídání, ale učit se budu nějak, aby to příliš neovlivňovalo rodinu - převážně - a hlavně jsem pochopila, že nějaký stres s tím spojený nebudu moct absolutně ventilovat, budu se muset tvářit, jaká je to brnkačka - protože vždyť jsem to přece chtěla a když ti to nejde, tak toho nech - sdělení partnera poté, co jsem ventilovala blbost, že kvůli špatně fungujícímu studijnímu oddělení budu muset vykonat na fakultě návštěvu navíc mimo plán sobotních přednášek, protože studijní sice něco chce předložit a to osobně, ale o sobotách nefunguje. Prostě nechce nic slyšet.

Nějak mám z toho zkrátka smíšené pocity, sice jsem sama rozhodnutá studovat jen když to budu brát sportovně, tedy žádná křeč, žádné psychické hroucení, jestli dám nebo nedám zkoušku - půjde, půjde, nepůjde, nepůjde, střední školu už mám, tohle je jen bonus navíc, ale i tak jsem nalomená a náhle bez chutim štve mě, že se vůbec musím domlouvat kvůli tomu hlídání, nemít malé dítě, vůbec s ním nemusím tyhle věci probírat.

Hlavně ta podpora - dítě pohlídám, tak co bys ještě chtěla a s ostatním moc neotravuj, to je tvoje věc, protože DĚLÁŠ TO PRO SEBE, ne pro mě /takové argumenty, že je to pro rodinu nebere, kdyby studoval on, bylo by to prý taky jeho věc/.

Takže - kdo jste musel bojovat v tomhle směru, abyste vysokou udělal a přesto jste to dal, piště.

Moje nechuť pramení i z toho, že sice je to dobrá kvalifikace navíc, ale není stoprocentní, že místo jí odpovídající vzhledem k okresnímu městu, kde žiju, opravdu seženu, takže využitelnost hypotetická, i když obor dobrý. No a tak si říkám, co mi to bude stát námahy, že se jistě nejednou doma kvůli tomu chytneme...a jestli mě ten čas a energie do toho investovaná opravdu vrátí, navíc když není vážně stoprocentní, že jí nakonec udělám - nejen kvůli prospěchu, ale i potřebě hlídání dítěte - to prostě nikdy člověk neví, co může zkrachnout.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.