Sýr je pravděpodobně z nepasterizovaného mléka (tyto dlouho zrající se tak dělají takřka vždy). Ale při dlouhém zrání kombinovaném s prosolením a vysycháním typu parmazán je prostředí listeriím nepříznivé a víceméně v něm nepřežívají.
Listerie jinak hyne při teplotě kolem 70 st., takže krátké převaření bohatě stačí.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.