Přidat odpověď
shantule
nečetla jsem včerejší příspěvek.
Ale mám doma dva astmatiky - jeden 10 let, druhý dva a kousek
ten malý za sebou má už dva tzv. studené zápaly plic, bez poslechu, jeden se projevoval pouze tím, že dítě kašlalo v poloze ležmo, byl mu rok a kousek, pouze když měl spát, měl šílené záchvaty kašle po třech týdnech vyšetřenování - podezření na černý kašel - ORL, alergologii, na kterou nakonec došlo až později, nám udělali RTG a byl tam zápal jak prase. - antb a bylo to OK, neměl žádné teploty, rýmu, přes den ani nekýchl, ani nezakašlal, jen jak se položil
po druhé měl teploty tři dny, které jsme přikládali zubům, a mírné pokašlávání asi dvoutýdenní, následoval zase rtg, který odhalil opět zápal plic a výtěr z krku opět hemofila..
při obou zápalech byl syn naprosto bez poslechu, ale antb byla nutná
na druhou stranu máme za sebou dost ošklivé bronchitidy a záněty průdušnice, ošklivými projevy, které jsme ale dali bez antb..
já bych pro jistotu asi nechala udělat ten rtg, abych měla klid.. u nás to je otázka ani ne 15 minut a pak případně vysadit antb a potom bych velice pravděpodobně vyměnila lékařku.
nejstarší syn chrcává jako tuberák - v podstatě celé jaro a celý podzim, ale naše to teda rozlišuje a pokud si není jistá, dělá dodatečná vyšetření a rozhodně nestřílí antb od boku.
Předchozí