jinak nejméně pracnou věc jsem viděla dělat tchyni, jásí to modifikovala, není to zrovna něco, čím bych se chlubila, ale na běžné žraso to jde, nejde o půl hodiny, zato příprava trvá 5 minut a pak to jen prdneš do trouby a vylovíš - bez kontroly.
Vem kuře (je vás 5, taj jedno akorát) nebo 5 stehnisek. Omyj, posol, prdni do pekáče (jasně, lepší je na oleji osmahnout před pečením, ale maximalizujeme minimum), pomajoránkuj/pokmínuj, posyp čtvrtkami cibulí, 1 cibule na porci, nepodlívej, jen polož tenkou hoblinu másla na porci kuřete, přiklop a dej péct 3 hodiny na mírňounko, cca 110-130°C. Pak můžeš rovnou podávat jako dušené nebo odkryté dokůrčičkovat, každopádně to pustí hafo šťávy.
Příloha, ideál rýže, ale když se chceš flíknout, stačí čerstvý kyprý chléb.
Rýži dělám tak, že v hrnci cca 2litrovém nahřeju olej, opražím syrovou rýži, zaliju vroucí vodou z konvice hrnek a půl na hrnek rýže, osolím, vrazím do toho palici cibule s 5 hřebíčky zapíchanými do ní, přiklopím, vypnu sporák a na horké plotýnkce nechám dojít než se udělá maso (cca 20 minut, ale pak už se to nerozprcne, tak prostě jak dlouho potřebuju, horko to drží cca 3 hodiny, tak za 5 minut práce příloha ready na půldne
)