Já má neuvěřitelnou arachnofobii a fobii z hmyzu obecně. Nesednu do trávy, mám problém i na lavičku, v létě na restauračních zahrádkách stále sleduji okolí a jak se smráká, odcházím. Nerozsvicím když je jen malinko pootevřená větračka, radši bych se udusila
Pokud je pavouk v mé blízkosti, přestávám dýchat a jsem paralizovaná v pohybu...Jednou jsem rovnou omdlela, to když z pod sedačky vylezl takový ten odpora chlupatý vyživený co visí na lampách pouličního osvětlení...Mimo zimního období nechodím po mostech, protože pavouci mají sítě a v zábradlí a hoví si v nich, klidně se radši nechám zajet, ale podél zábradlí mě nikdo nedonutí.Sleduji lampy, lavičky, stoly, když přijdu někam nejdřív mapuji okolí. Zhoršuje se to, letos jsem nechodila ani k vodě. Nemůžu s kolegy posedět venku na restaurační zahrádce, nevydržím sedět (komáři, pavouci, můry..) Když jsem ještě bydlela sama, nocovala jsem u kamarádky, protože se mi do bytu dostala taková ta velká můra a já tam týden nevlezla, pak přijel přítel a můru zlikvidoval (seděla na zácloně). Strašně mě to obtěžuje v životě, je to nepříjemné i pro okolí, ale na KBT mě nikdo nedostane, protože princip je opravdu v tom, zbavit se strachu z kontaktu z hmyzem a do toho nejdu ani za nic.
Jo a obrázky hmyzu též přecházím, mně stačí bohatě pokrčení prstů do tvaru pavouka a už mám husí kůži. Z pohledu na tlustý hmyz(můra, pavouk) jsem schopná se v klidu pozvracet. Mám to odmalička, co si pamatuji. Jen se to zhoršuje a zhoršuje...