| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Co děláme s ovocem

Doma máme odšťavovač, ale nijak nadšená z něj nejsem: jak už tu bylo napsáno, spotřeba ovoce je veliká (nevyplatí se, pokud stejně jako my všechno ovoce i zeleninu kupujete)a navíc se opravdu při každém použití neuvěřitelným způsobem znečistí a bez myčky je dost otrava to pak dávat do pořádku - už jen pomyšlení na tuto činnost mě většinou odradí a radši si v klidu a pohodě otevřu krabici džusu kupovaného. Většinou tedy milý odšťavovač leží ukrytý hluboko ve skříni. Jediné větší využití u nás našel v době, kdy jsme dostali od sousedů několik beden jablek, které bylo potřeba rychle zpracovat. Někdo tu psal, že šťáva se nedá uchovávat delší dobu: DÁ - ihned nalít do plastových lahví a zmrazit, pijeme jí tak od léta dosud a chuť se nijak nezměnila. Ještě malý tip k těm jablkům: hustou pěnu, která se usazuje při odšťavování na povrchu, sbírám, ale nevyhazuji - dala jsem jí do kelímků, rovněž zmrazila a přidávám dětem do bílého jogurtu nebo kaší. No a nevyhodila jsem dokonce ani ten "odpad" - vysátou dužninu - i tu jsem si zmrazila a v poměru 1:1 s čerstě strouhanými jablky jí dávám do štrúdlu (podle potřeby přisladit nebo kápnout citronovou šťávu a skoro se nepozná, že je takto "ošizený"). Při tomto postupu ale samozřejmě vykrájet jádřince, což se při běžném odšťavování dělat nemusí.
Na závěr jedna chytrá informace z časopisu: všechny ovocné i zeleninové šťávy by se vždy měly ředit napůl vodou, protože jsou samy o sobě husté a tělo by je muselo ředit vlastními tekutinami, čili by ho paradoxně odvodňovaly.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.