Přidat odpověď
Teď jsem si udělala kafe, takže mám čas na delší příspěvek.
Pokusím se ti popsat - poměrně banální, přirozenej a ničím výjimečnej - mechanismus reakcí na příspěvky zde. Pozor, jen na příspěvky zde, k nimž jaksi chybí širší kontext.
Když tu někdo vybafne, že se hroutí z toho, že manžel navštívil bordel a nenávidí ho kvůli tomu, aniž ví, co tam dělal, proč tam byl apod., jen našla účtenku, tak první co mne napadne je, že si má dát mokrý hadr na hlavu a uklidnit se. Ve druhém plánu to, že je to nejspíš stíhačka, co doma projíždí chlapovi kapsy.
To jsou volné asociace, v podstatě utvořené na základě zde obvyklých vzorů. Nevím v tu chvíli, jestli to tak je nebo ne, je to můj subjektivní pocit.
Ten je de facto stejnej x podobných případech ("našla jsem na sedadle auta dlouhý vlas, pomoc!" apod.)
Ve chvíli, kdy přijde dodatečné info, už nemíním vůbec přemýšlet nad tím, jak moc je nebo není problém návštěva bordelu, protože mi přijde zjevné, že není. Problém je v tom, že manžel Mii je má potíže s alkoholem a to ZNAČNÉ. Morální aspekty návštěvy nevěstince jsou v tuto chvíli zcela podružné.
Předchozí