Hrnců mám mraky! A pořád pocit, že jich je málo. Jsme doma dva a //, vařím ještě pro starou maminku, která má svoje dietní omezení, takže špenátu dvě verze. Polévky vždy vařím na kotle. Takže pánvičky: grilovací, palačinkovou, velkou na smažení, dvě menší na smažení s pokličkami (ty skoro nepoužívám), hrnce: velký 10litrový s vnitřním cedníkem (Amway) - používám hlavně na zásobu vývaru (navařím do zásoby vývar do omáček, namrazím v malých krabičkách), jeden 8litrový, pak 2 vysoké z Ikei, sadu nízkých (3 ks) a vyšších (3 ks) od Amway. Jsem zvyklá hodně vařit maso, které dlouho dusím na nejnižším stupni. Hlavně rýži vařím v rýžovači od Tupperware, ale pobere i brambory a těstoviny, když nemám místo na sporáku. Lituju toho, že jsem si pořídila jen čtyřplotýnkovou varnou desku měla jsem vzít větší. Nakoupím najednou maso na 3-4 druhy jídla, někdy i víc, na hodně porcí, a dám si vařící den, postupně si navařím do mrazáku domácí hotovky, a když mi plave žaludek nebo mi není dobře, nebo nestíhám, máme i tak připravený domácí oběd či večeři. Zásoby pravidelně vyjíme do měsíce. Teď trochu chystám víc, abych po porodu měla pro manžela domácí jídlo, a zvládla jsem to. Rozmražovaný nám nevadí, jsou to ne-smetanové omáčky, a pořád lepší jednou zamražené domácí, než k večeři párky.
Pak samozřejmě pekáče na zapékání, výborně se mi peče maso v pekáčích od Tupperware (2ks), dvě skleněné zapékací misky, spíš na sladké pečení, jeden velký pekáč na velké kusy masa. Forma na bábovku, na dort, a něco na cukroví.
Jsme sice doma dva, plus moje chutě a naše dietní maminka, ale občas se zjeví neuvěřitelné množství návštěv najednou, nebo vařím pro rodinná setkání, takže od talířů po příbory min. 12.dílná sada, a různé vychytávky na převoz pečiva slaného, sladkého, nebo nádoby s click úchyty pro převoz omáček a polévek.
Už se musím trochu krotit v nákupech, ale zase mne čeká pořízení nádobí pro prtě, tak se těším, už jsem si vyklidila jednu zásuvku. Manžel nekomentuje, zatím se vejdeme, dokoupil mi další mrazák do garáže. Vlastně neprotestuje, protože jak já ráda vařím, tak on rád jí