Přidat odpověď
já bych si domluvila s učitelkou rozsazení, podobné jsem řešila před čtyřma rokama s mým synem - je introvert velice kamarádský, postavou hodně drobný a malý, pacifista, jakékoliv násilí je mu proti srsti.
Bohužel jsem mu taky říkala, ať to vrátí, ignoruje.. atd... dokonce to došlo tak daleko, že učitelka si stěžovala, že syn je roztěkaný - v hodinách.. vůbec neviděla to, že ten, s kým ho posadila ho pod lavicí štouchá, dloubá, slovně napadá, bere a schovává mu ustavičně věci. u ná se to stupňovalo, až začal syna i fyzicky napadat. domlouvání chlapci nepomohlo, pomohlo až rozsazení.
jinak další šikanu jsem řešila o dva roky později a protože pí učka nebyla si schopná s chlapcem poradit a chlapce dost často podkávám, tak jsem na něj pákrát vyjela, jednu jsem ho musela chytit za triko pod krkem, ale už taky dal pokoj a zdraví mě z uctivé vzdálenosti. Řešila jsem to i se školním psychologem a ten mi řekl, že pokud není schopná zjednat pořádek učitelka (/syn taky nechodí žalovat, většinou to pak totiž odnesl ještě hůř), tak klidně zasáhnout rodič a pokud pachateli vyhrožuješ a nezabere to, tak to klidně dokonat.
Předchozí