Přidat odpověď
tady mám recept, který jsem získala od nějaké holky tady, která žije v Rakousku. Dělala jsem, první sousto mi připadalo divné, pak jsem se toho mohla užrat.
-300 gramu susenek bez cokolady - maslove ci BE-BE
-cca. 150 gramu masla
-1 dzem vyraznejsi chuti, ja davam visnovy
-500 az 1000 gramu kastanoveho pyre - cerstve kastany nariznout, upect, oloupat, pomlit na masovem mlinku
-2 slehacky + ztuzovac
- 2 vanilkove cukry
50 gramu praskoveho cukru
-50 gramu bile cokolady
Postup: susenky nadrtit valeckem (jde to i lahvi od vina ci piva, spojit dohromady s povolenym maslem a hmotu natlacit do dortove formy a potrit vrstvou dzemu (300 gr. sklenicka je tak akorat).
Kastanove pyre promichat s mouckovym cukrem a natlacit do formy na dzem.
Uslehat slehacky s vanilkovymi cukry a ztuzovacem, vic nesladit, to ostatni je sladke azaz, a naplacat to na kastanove pyre.
Z bile cokolady nastrouhat bramborovou skrabkou vetsi hoblinky a nasypat na slehacku jako dekoraci.
Nechat aspon 24 hodin v lednici odlezet, lepe dva dny, pokud vydrzite, my ne)).
Kastany jsou moooc zdrave, hlavne v teto podobe.
Předchozí