Přidat odpověď
Kopíruju z jiné diskuse:
Svíčková s tofu sýrem.
2 LŽ oleje
3/4 šálku nakrájené cibule
1 1/2 šálku nastrouhané kořenové zeleniny
3 bobkové listy
1/2 nakrájeného citronu bez kůry
1 1/2 LŽ přírodního cukru
1 plná lž. hořčice
4 LŽ polohrubé mouky
5 šálků sójového nápoje
1 lž soli
1 lž solčanky
1/4 lž mletého nového koření
rostlinné máslo
já dávám pro lepší chuť občas i hovězí bujon bez glutamátu, ale pak pozor ať nepřesolíš.
Na oleji osmažíme cibuli, přidej zeleninu, společně dus, pak přidej bobkový list, citrón, cukr, hořčici a dále smaž.
Zasyp moukou, zamíchej a ještě chvíli smaž.
Zalij studeným sójovým nápojem, rozšlehej a za občasného míchání převař.
Dochuť solí, solčankou a novým kořením (do omáčky dej vařit 2 kostky tofu natural asi na 15 minut, až omáčka zhoustne na požadovanou hustotu). Tofu pak vyjmi a nech vychladit. Omáčku rozmixuj.
Nařež na plátky, pokapej sójovou omáčkou, potři olejem a polož na vymaštěný plech (dávám na pečící papír). Peč ve středně vyhřát troubě asi 15 minut tak, aby se nevysušily okraje.
Hotové tofu polij příslušnou omáčkou. Já ty plátky dávám do omáčky a do dalšího dne ta sójovka přidá chuť, která nám chutná. A jinak více nám chutná když svíčkovou dělám z uzeného tofu sýra.
Podáváme s knedlíkem, plátkem citronu, brusinkami a třeba i kopečkem ušlehané smetany a dobrou chuť.
Odpovědět
zerat
Re: Svíčková omáčka s tofu sýrem
(18.1.2010 10:36:56)
vysvětlivky:
LŽ = polévká lžíce
lž = malá kávová lžička
Předchozí