Kdyz jsem se rozhodovala kam pujdu rodit volila jsem mezi Motolem a Podolim(na rady zdravotniku,maji tam jedna z nejlepsich vybaveni neonatologie,pro pripad co kdyby)s manzelem jsme se nejdriv ucastnili info kurzu v Motole(pro me tam pro mluvilo hlavne vybaveni pokoju a ty uzasne plastove vanicky pro mimi),ale info me dost vyvedlo z miry,simpaticka por.as.hezky povypravela co a jak a pak doslo na dotazy z kterych se dalo vyposlechnout jak to tam doopravdy chodi.na dotaz co se vlastne poklada za cas porodu,zda samostatny porod,nebo prestrizeni pupecniku,odpovedela,ze to tam vubec neresi,vse se odehraje v 1.min.Zkratim to z cele info jsem mela pocit,ze se vam dostane velmi kvalitni pece nicmene na vase potreby tam velky ohled brat nebudou,je to proste takovy ten klasicky medicinsky vedeny porod,por.boxy jsou oddeleny plentou.
V Podoli nabizeji tech moznosti prece jen vic a mate tam porodni pokoje,takze to soukromi je zaruceno.Bylo rozhodnuto.
V poradne jsem se ani jednou nesetkala se zamracenou sestrickou a vzdy jsem tam cekala max.pul hodiny.Pristup lekare take velice prijemny a profesionalni.
Pravidelne jsem chodila na teh.cviceni(od 4.m),kde nas v prubehu naucily jak dychat a tlacit,cehoz jsem opravdu vyuzila.Mela jsem domluvenou por.as. na tel i k doprovodu.
A pak jednoho dne byl to ctvrtek vecer jsem zaregistrovala odchod hlenove zatky,cela vydesena,ze uz je to nejspis tady jsem zalarmovala por.as.Ta mi vysvetlila,ze jeste o nic nejde jen se to uz proste pripravuje k porodu a ono se opravdu,krom toho,ze jsem se 2x za noc budila bolesti v podbrisku,nic nedelo.v patek jsem byla v poradne a mudr.radostne konstatoval,ze jsme od minuleho tydne pekne poskocili ze 2 na 8 a poslal me na monitor,ktery se stale nedarilo natocit,takze co 2hod opakovat.Pro jistotu si me znovu pozvali na sobotu.Opet se nic nedelo,jen v noci jsem se budila kazde 2hod.V sobotu vse beze zmen.V nedeli dopoledne se bolesti pripominajici zarazene vetry stupnovali kazde 4.min,tak jsem zavolala por.as(ktere jsem kazde 2hod posilala zpravu co se deje)a ta doporucila konzultaci s doktorem,Tak jsme se manzelem odebrali do porodnice.Kde mi velice simp.lekarka oznamila,ze uz mam pulku porodu za sebou a jde se na to.Nechala jsem si aplikovat Yall gel,do sprchy a na por.pokoj. vlastni toaleta,zachod,mic,stolicka a kazetak.Male,ale utulne.Kdyz jsem videla manzela,jak se snazi byt statecny a se slovy,ze to zvladne,(do posledni chvilky si nebyl jisty)jsem presto zavolala por.as.at prijede.Byla prekvapena,ze to jde tak rychle a do 20.min byla na por.sale a manzel byl vdecny,musim uznat,ze i prez veskera skoleni jsem si najednou nevedela rady,co mam delat,takze kdyz prisla vse se najednou rozebehlo.Vstan,musis se pohybovat,pokrc nohy to ti uvolni por.cesty,zkus to chvilku na mici,do sprchy,masaz pri kontrakcich,najednou jsem mela pocit,ze je tam nekdo,kdo presne vi co se ma v danou chvilku udelat.Mezi tim se menila sluzba a me se prisel predstavit nastupujici doktor,podal mi ruku a se slovy ze to spolu zvladnem,zase odesel.Do 15.min ho volali zpet a ja jsem na tri zatlaceni porodila ani me nestihl nastrihnout,ale natrhla jsem se na 4stehy.Vubec jsem to necitila.To vse se odehralo ve ctyrech hodinach.Po porodu prinesli obcerstveni a mi,uz s manzelem jsme i s mimi stravili 2hod na sale.Pak malou odnesli na prohrati,to me tady zarazi,ze by vsechny deti byli podchlazene?A prinesli ji az druhy den rano.Na sestinedeli je to asi tak,ze co sestra,to jiny nazor,ale v celku kladny dojem,horsi to bylo se soc.zarizenim.Toalety i sprchy na chodbe,coz znamena kazde dve hodiny nekoho zadat at vam dohledne na mimi.A taky ty nakupni kosiky na mimi,to je docela hruza,ale to jsou jen takove detaily.
Takze v cervenci je jasne kam budou smerovat nase kroky,manzel si opet neni jist,zda to zvladne a por.as.rodi v dubnu,tak se po nejake budu muset podivat.
Předchozí