| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Xantipo, máme v jedné větvi rodiny něco podobného... dospělá žena, přes 25, oslovovaná zdrobělinou, její sestřenice něčím jako je ta Petruna.

Mě zase strašně tahá za uši, když tchýně oslovuje naše dvě dcery šílenýma zdrobělinama. Přitom obě mají jména taková, jaká se dají používat i bez zdrobnělin. A ještě víc mi vadí, že sedíme u jídla a co dvě minuty slyšíme :" žabulko... kočičinko..." Děti se v klidu ani nenají, aby na ně babička nešišlala.

Je zajímavé, že jsem prošla několika etapami života a v každé mě oslovovali jiným tvarem mého jména. takže ke každému tvaru mám trochu jiný přístup.

Moje maminka třeba u své tchýně ani nepípla, když jí oslovovali zrovna tvarem, ketrý ona nemá ráda, protože věděla, že by jí tak schválně říkali pořád.

A osobně se mi nelíbí tvary jmen jako Jaruš, Natál, Věruš, Anet.... oslovení takovým tvarem mi přijde jako kdyby ten, kdo oslovuje, si ani nedal práci pořádně jméno vyslovit.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.