ahoj všem
předevčírem v noci jsem poprvé zažila, co to je, když se dítě dusí /ani u staršího jsem to nikdy nezažila/, dávala jsem mořké kapičky na zelenou rýmu, nurofen, paralen, natírala mu prsíčka a zádíčka koalkou baby, zvýšená postýlka, zvlčování vzduchu...nekonečná šílená noc...měla jsem u postýlky už Berodual, dýchátko, které má starší dítě na alergii na roztoče, na roztažení průdušek
včera jsme byli u dětské dr., má laryngitidu! Doporučila kapky Sinecod, kapky Fenistil, na noc čípek Rectodelt....
Prý to tak může trvat 4-5 dní, úleva dochází až při spuštění rýmy, ta se mu dnes spustila
Prý to vše vzniká tak, že oteče hrtan, hlasivky a je jen malý průzor na dýchání, tj. dítě chrápe, spí s otevřenou pusou, kašle, dusí se. Jako první pomoc je dát dítě k otevřenému oknu či otevřít mrazák, vlhčit vzduch, prednison či Rectodelt čípek...to je ale vše na předpis...či volat RZP a ty dítěti prý píchnou kortikoidy.
Pokud se zánět rozšíří dolů na průdušky, tak je to na antibiotika, může být z toho i angína.
Tu jsem pro změnu chytila nyní já. Po nezdařilém týdenním domácím léčení jsem dorazila dnes na ORL a nasadili mi peňák.
JAK SE ALE LÉČÍ LARYNGITIDA DÁLE? Paralen? To je dost málo, přijde mi, že je děsně zahleněný a stejně by to ta antb. chtělo. Poraďtě prosím, díky
Už to nechci nikdy zažít, mít strach o život svého dítěte.