Přidat odpověď
Vyšší třída - z těch, co umím mě napadá z krabích tyčinek: krabí tyčinky nakrájet nejlépe ještě za zmražena, přidat najemno nakrájený pórek, na malé kostičky nakrájené kyselé jablko (třeba Granny Smith), přisolit, popř. připepřit bílým pepřem, zamíchat zakysanou smetanu nebo zakys.smetanu/majolku... Dobré na světlém pečivu...
Pak je velmi zajímavá ze salátu (ale není moc chuťově výrazná): vyšlehat máslo s vařenými žloutky, přidat nasekané bílky a hlávkový salát natrhaný na velmi drobno, ochutit solí a troškou hořčice. Tu mazat spíš na tmavé pečivo.
Možná bude moc obyčejná - mrkvová s křenem: najemno nastrouhaná mrkev a kousek celeru (někdy přidám kousek jablka), trochu nastrouhaného křenu, lučina
A klasická rybičková (u nás pouze z tvarohu) - obrané maso z uzené ryby (nebo šproty), celá vanička tvarohu, nadrobno nakrájená malá cibule, kyselé okurky a vařené vejce, osolit, opepřit, trošku horčice.
Předchozí